Šola v naravi 7. razred

Fotogalerija slik

 

Rogla, 22. februar 2018

Po odlični večerji smo v sredo zaključili z nočnim pohodom. Ker je bila že tema, smo s seboj vzeli svetilke, ki so nam popestrile pohod. Ker smo hodili po gozdu, je bilo nekatere malo strah. Po napornem pohodu smo se vrnili v dom in se pripravili za spanje.

Danes smo se zbudili malo kasneje kot po navadi, saj nismo vedeli, ali bodo vremenske razmere primerne za smuko. Pri zajtrku so nam učitelji povedali, da je vreme dovolj dobro za še en odličen smučarski dan. Vsi smo bili zelo veseli. Naš spretni šofer nas je kljub neugodnim vremenskim razmeram varno pripeljal na Roglo. Kljub sneženju je bila smuka odlična. Tudi sošolci, ki niso znali smučati, so se hitro naučili in se že danes samostojno vozili in peljali s sidri. Ko smo se vrnili nazaj v dom, smo imeli še eno okusno kosilo. Nato je sledil naš najljubši del dneva – prosti čas. Kljub obilnemu kosilu je bilo v naših trebuščkih še dovolj prostora za skrite zaloge iz potovalk. Sledile so popoldanske aktivnosti: pohod do Pohorske hiše in cerkve Svete Kunigunde, družabne igre ali igre v telovadnici. Ob vsem smo se zelo zabavali. Sledila je še večerja in težko pričakovan zaključni ples v kleti, ki se ga vsi zelo veselimo.

Pri vsakem pohodu nas je spremljala živahna psička Lili. Po domu pa se je sprehajal oranžen muc, ki ga vsak kliče drugače (Pia mu pravi Garfild, Stella pa Tomi).

Današnji dan je bil zelo aktiven (» Nič čilanja, sama akcija!!«).

Šola v naravi se bo vsakemu izmed nas vtisnila globoko v spomin in vsi se bomo spominjali smešnih, veselih, zabavnih, aktivnih, mrzlih, zasneženih, razigranih in legendarnih dogodkov.

Stella Arko in Pia Rumpf, 7. b

Rogla, 21. februar 2018

Danes smo kot vsak dan po zajtrku šli smučat na Roglo. Tretji dan šole v naravi se že solidno smučam. Ob dveh smo se vrnili v dom na kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, potem pa smo šli tekat na smučeh. Ko smo se vrnili, smo izvedeli ocene sob. Zvečer po večerji bomo šli na nočni pohod. Upam, da se bom zabaval.

Anej Gabor, 7. b

Prišli smo že do sredine šole v naravi. Za razliko od prejšnjega dne smo se kar naspali.  Vreme je bilo na smučišču osupljivo grozno. Vse je bilo zaledenelo, tudi moj obraz. Po kosilu smo tekli na smučeh. Vsi smo popadali po tleh. Imeli smo se vrhunsko. Čaka nas še večerja in nočni pohod z lučkami. Upam, da se bomo tudi kepali.

Tin Štros, 7. b

Rogla, 20. februar 2018

Ura je bila sedem zjutraj. Vsi smo se morali zbuditi , saj smo hitro odšli smučat. Ob 7.30 smo se odpravili na zajtrk. Bil je okusen. Po zajtrku smo se odšli v sobo pripravit, saj smo kmalu odšli smučat. Okoli devete ure smo se z avtobusom odpravili na Roglo. Dan je bil zelo hladen.    Ponovno smo bili razdeljeni v tri skupine. Sam sem v skupini, ki jo vodi gospod Vlado Bambič. Razmere na smučišču so bile slabe, saj je bila gosta megla in še snežilo je. Ob enajstih smo se zbrali pred avtobusom, kjer smo dobili topel čaj in orehovo potico. Po počitku smo se odpravili nazaj na smučišče. Smučati je bilo zelo zabavno. Sledilo je okusno kosilo: gobova juha, zrezek v omaki, kruhov cmok in solato. Danes so nam učiteljice in učitelji ocenili sobe. Naša soba je prejela oceno osem. Igrali smo namizni tenis in tekli na smučeh. Večini učencev se je tek na smučeh zdel zelo zabaven. Vodil nas je gospod Milan Soršak. Zvečer smo lahko v telovadnici še preizkusili cirkuške rekvizite. Današnji dan je bil za vse učence zelo naporen, a hkrati tudi zelo zanimiv. Tudi sam sem se veliko naučil.

Filip Gajšek

Danes, 19. februarja 2018, smo se s sošolci zbrali na šolskem dvorišču ob 8.30. Odšli smo namreč v šolo v naravi. Pot je trajala približno dve uri in prispeli smo na Roglo. Tam so nas že čakali zaposleni doma.

Ko smo vse razpakirali, smo imeli kosilo, kasneje, po kratkem odmoru, pa smo se odpravili smučat. Razdelili smo se v različne skupine, glede na znanje smučanja. Bilo je zelo mrzlo, a tudi zelo zabavno. Na začetku nas je bilo malo strah sider, kasneje pa smo strah premagali. Ob 16. uri smo zaključili s smučanjem in se vrnili v dom. Preoblekli smo se in imeli še prosti čas. Sledila je predstavitev programa in doma z učiteljico Nado. Pred kratkim smo imeli večerjo. Zdaj smo že zapisali dnevnike. Današnji dan mi je bilo zelo všeč.

Tijana Dolenc, 7. b

Bivamo v domu Gorenje. Ko smo prispeli v hišo, smo nam zaposleni pojasnili, kakšna so pravila doma.

Takoj po kosilu smo se odpravili na smučanje. Sama sem prvič v življenju stala na smučeh in zaradi tega me je bilo zelo strah. Začeli smo z drsenjem po eni smučki, nato smo se brez palic spustili po hribu navzdol. Dobili smo smučarske vozovnice in naučili smo se uporabljati »krogce«. Najprej smo smučali v skupini, nato pa že samostojno. Vseh devetnajst začetnikov se nas je že prvi dan smučalo in samostojno uporabljalo vlečnico, zato so nas vaditelji zelo pohvalili …

Ponosna sem, da sem premagala strah in že se veselim jutrišnjega dne.

Urška Grujič, 7. a

Scroll to Top
Skip to content