Delavnice z gostjo iz Francije

V tednu pred počitnicami nas je pri pouku francoščine obiskala francoska animatorka, ga. Fabienne David. Gostili smo jo v okviru projekta »La France voyage« (Francija potuje), ki ga vsako leto organizira Francoski Inštitut Charles Nodier iz Ljubljane. Fabienne je zelo ustvarjalna in umetniško navdahnjena pedagoginja, ki je za učence pripravila zanimive delavnice, kjer so morali pokazati svojo kreativnost v francoščini, z besedo in gibom. Na OŠ Ludvika Pliberška smo s starejšo skupino izvedli delavnico »Les tableaux vivants« (Žive slike), kjer smo se najprej v krogu drug drugemu predstavili in povedali nekaj o sebi, nato pa ponovili dele telesa s pomočjo zanimivih gibalnih iger.

Naučili smo se novih besed in besednih zvez, povezanih s položaji in premikanjem telesa. Nato nam je Fabienne predstavila nekaj znamenitih umetniških del znanih francoskih slikarjev: Matissa, Gauguina in Rousseauja. Učenci so morali nato po skupinah s položaji telesa in pripomočki, ki so bili na voljo v razredu, prikazati izbrano umetniško sliko in jo v francoščini tudi predstaviti. Njihovo postavitev smo fotografirali in jo na platnu v francoščini primerjali z originalom.

Z mlajšimi skupinami smo izbrali delavnico “Dessin et animation” (Risanje in animacija), kjer smo utrjevali barve in črke ter spoznali, kako se ustvari animirani film.

Delavnici sta bili izjemno zabavni in poučni, mi se pa že veselimo novega obiska iz Francije v prihodnjem šolskem letu.

Učiteljica francoščine

Mateja Podlesek

Scroll to Top
Skip to content