Počitnice pred vrati

Spoštovani učenci in starši,

za nami je dolgo obdobje dela doma in od doma, ki ga nismo pričakovali. Pred vrati so počitnice. Prav je, da je ta čas res namenjen počitku in počitnicam. Počitnice bodo tokrat manj stresne, saj bomo večinoma doma in v krogu družine. Morda pa nam bo takšen način počitnic celo všeč? Prav vsi se sprašujemo, kako dolgo še, kaj bo potem, se bomo vrnili, na kakšen način. Odgovore na ta in še druga vprašanja nam lahko dajo samo za to pristojne institucije. Ko bodo informacije znane in ustrezno pripravljene, bomo sporočili.

Učitelji so že dobili priporočila za ocenjevanje. Vsi, seveda, upamo, da bo to možno izvesti v šoli, a pripravljati se moramo na obe možnosti. Sporočam vam, da smo se odločili, da bomo po praznikih in počitnicah nekaj časa namenili ponavljanju in utrjevanju snovi. Potem boste dobili natančna navodila, kaj, kdaj in kako bodo učenci ocenjeni. Z učitelji bomo v tem času pripravili mrežne načrte in po razredih temeljito razmislili o razporeditvi ocenjevanja in možnostih. Tam, kjer so se učenci ustavili na poti pridobivanja ocen in je večina učencev neko nalogo že opravila, bodo učitelji praviloma samo nadaljevali. Pri tistih, ki ocene v 2. ocenjevalnem obdobju že imajo, bomo izvedli samo preverjanje znanja. Potrudili se bomo, da bo čim manj stresno tako za učence kot tudi za vas – starše. Ko bodo učenci dobili navodila, naj se tega lotijo kot v šoli. Samostojno in samozavestno, kot so navajeni. Delo je njihovo in glede na to, da bodo učenci tisti, pri katerih se bo znanje preverjalo, naj se tako tudi ocenjuje. Glede na povratne informacije do sedaj, pri večini učencev ne bo večjih težav. Tisti, ki so do sedaj potrebovali veliko spodbude staršev in še dodatno spodbudo učiteljev ter morda še niso uspeli vsega narediti, bodo deležni dodatnega vodenja. Potrudili se bomo tako učenci kot učitelji. Po prazniki bodo pripravljene analize  anketnih vprašalnikov, da se bomo malo ozrli nazaj, pregledali opravljeno in spet načrtovali. Hvala, da ste uspeli izpolniti še anketne vprašalnik, saj razumemo, da delo doma zahteva ogromno časa in prilagajanja.

Pohvalimo se. Učenci, starši in učitelji smo opravili ogromno delo, na katero nismo bili prav nič pripravljeni. Iskrene čestitke in hvala.

Želimo vam lepe počitnice, ostanimo zdravi in sodelujmo še naprej.

Ravnateljica: Lidija Todorović

Scroll to Top
Skip to content