Zimska šola v naravi

Obvestilo o prihodu

Dom Planinka bomo zapustili ob 14. uri. Prihod pred šolo predvidevamo med 14.30 in 14.45.

 

Četrtek, 12. 3. 2020

Danes je predzadnji dan našega druženja. Lahko se pohvalimo, da že dobro obvladamo smučarske zavoje. Naši začetniki že od včeraj smučajo na Ruški progi in  samostojno obvladajo ravnanje s sidri na vlečnici. Bravo! Sonce nas je danes precej utrudilo in nekateri so prej omagali, zato so lahko malo počivali na Ruški koči. Še vedno smo vsi zdravi. Po popoldanskem počitku smo imeli delo v treh skupinah: slap Skalca, adrenalinski park, nogomet in risanka Krudovi. V prostem času se nam je pridružil prijazen domski mucek, ki smo ga aktualno poimenovali kar Korona. Zvečer smo imeli Pohorje ima talent, kjer pa nismo ravno izkoristili vseh svojih talentov. Vzgojitelji doma so nas presenetili z disco plesom, ki smo ga vsi nestrpno čakali. Sedaj pa se že počasi oblačimo v pižame in čaka nas še zadnja noč na domu Planinka. Lahko noč do jutri, ko se vrnemo domov.

Dragi dnevnik

Ko smo se zbudili, smo pojedli zajtrk in odšli na smučišče. Naučil sem se že boljše smučati paralelno. Po smučanju smo šli do slapa Skalce. Ko smo se vrnili, nas je čakalo presenečenje. Od Tine Furman ata je priletel z letalom in na naš travnik pred domom odvrgel bonbone. Našel sem jih tri, one s tatuji. Enega malega mi je dal Matic. Sedaj se je ravno končal disco. To je bila najboljša šola v naravi.

Luka Jović 7. a

Dragi dnevnik

Kot vsaki dan, smo zgodaj vstali in se po zajtrku pripravili na smučanje. Ker smo malo čakali na avtobus, sem bil utrujen.

Smučanje je bilo zelo zabavno in naporno. Smučali smo se po Piskru in Ruški. Proge sem menjaval, da sem lahko smučal večkrat po različnih progah. Po smučanji smo bili zelo utrujeni. Zelo hitro smo se morali pripraviti za kosilo. Komaj sem hodil, saj so me noge zelo bolele.

Popoldan smo se odpravili na sprehod do slapa Skalce. Bil je zelo lep. Na pohodu sem se počutil zelo dobro, saj je bil svež zrak in si lažje dihal. Bilo je zelo lepo. Po sprehodu smo počivali na dvorišču. Nad nami je peljal avion, ki je odvrgel veliko sladkarij.

Danes so nam povedali, da bodo zaprli šolo za štirinajst dni zaradi koronavirusa. Potem smo imeli nastope in disko.

Danes je bilo zelo zanimivo in zabavno. Bil je najboljši dan do sedaj.

Vito Šumak 7. a

SREDA 13. 3. 2020

Dragi dnevnik

Danes smo se zjutraj zbudili ob 7.00. Pojedli smo zajtrk in se preoblekli v opremo za smučanje. Najprej smo smučali po Areški progi, kasneje pa smo nekateri lahko odšli na Ruško progo. Med smučanjem smo imeli malico ob 11. uri. Po vrnitvi v dom smo šli takoj na kosilo. Do treh popoldan smo imeli prosto, potem pa smo 7. c odšli na pohod do slapa Skalce in do Mariborske koče. Po pohodu, ki je trajal dve uri, smo se utrujeni vrnili v dom in imeli prosto še nekaj časa do večerje. Danes so bili za večerjo hamburgerji. Po večerji smo imeli večerne dejavnosti.

Kiara Pokleka 7. c

Dragi dnevnik

Danes je sreda, tretji dan šole v naravi. Zjutraj smo se zbudili ob 7. uri, se oblekli in odšli na zajtrk. Nato smo se v sobah preoblekli v smučarsko opremo in avtobus nas je odpeljal na smučišče. Tudi danes smo smučali po isti progi kot včeraj, le da smo danes dobili že palice, kar je bilo že veliko lažje. Po smučanju smo se utrujeni vrnili v dom. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa v sobah. Ko smo se spočili, je naš razred odšel v jedilnico, kjer smo si ogledali risanko Krudovi. Bilo je zabavno. Po ogledu risanke smo imeli večerjo, nato pa še družabne igre. Današnji dan mi je bil zelo všeč. Me že zanima, kaj bo jutri.

Ela Lorber 7. a

Moj dnevnik

Zjutraj okrog 6.00 se je zame začel dan. In sicer nekako normalno – vse smo se preoblekle in pripravile na zajtrk, v katerem smo vse zelo uživale. S smučarsko skupino smo se odpravili na smučišče. Danes smučanje ni bilo tako vznemirljivo, saj je bilo zelo toplo in sneg se je začel počasi taliti. Zaradi slabših pogojev sva obe z mojo najboljšo prijateljico padli. Čeprav sva se hitro pobrali, naju je zelo bolelo. Tudi danes smo si vzeli počitek za malico. Nadaljevali smo s smučanjem do 12.45. Ko smo se pripeljali nazaj v dom, smo imeli počitek, da smo se lahko družili in zabavali s prijatelji iz sosednjih sob. Kmalu je nastopil čas za adrenalinski park, kjer smo se preizkusile najprej punce, nato pa še fantje. Ta del je bil zelo vznemirljiv, a zato nič manj naporen. Komaj čakam na naslednjo pustolovščino.

Vita Čelik 7. b

Torek, 10. 3. 2020

Zbudili smo se v sončnem jutru.
Po okusnem zajtrku smo se odpravili na smučanje. Odlično nam gre, tudi začetnikom. Hrana v domu je odlična in kuharica nas kar razvaja.
Polni smo energije.
Danes popoldan smo bili razdeljeni v tri skupine: a oddelek se je preizkusil v adrenalinskih podvigih, b oddelek je šel na pohod do slapa Skalce in c razred si je ogledal risanko Krudovi. Jutri menjamo skupine.
Sedaj pa na večerjo in morda še kakšno presenečenje.

Ponedeljek, 9. 3. 2020

Pozdravljeni!
Naši prvi utrinki z današnjega dne:
razvrstitev v sobe, urejanje omar in postelj, prvi spusti na smučeh in učenje pomembnih FIS pravil za varnost na smučišču.
Po večerji pa sprehod pod zvezdami.

Pozdrav Ludviki.

 

Scroll to Top
Skip to content