Tehniški dan – SERŠ

(Obisk Srednje elektro-računalniške šole Maribor)

V sredo, 16. novembra 2016 smo imeli učenci 8. razreda tehnični dan. Zjutraj smo se zbrali na trgu Leona Štuklja in se po malici odpravili na Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor.

Srednja elektro-računalniška šola Maribor je z 930 dijaki ena največjih poklicnih in strokovnih šol v Podravju.

Takoj ob prihodu so nam dijaki predstavili električno kolo, ki so ga izdelali sami pod mentorstvom profesorjev in s katerim smo se lahko tudi malo zapeljali pred vhodom v šolo. Zatem smo odšli v učilnico, kjer nas je pozdravila ravnateljica, gospa Irena Srša Žnidarič in drugi profesorji. Predstavili so nam programe, ki jih izvajajo na šoli (Tehnik računalništva, Tehniška gimnazija, Elektrotehnik, Računalnikar in Elektrikar). Nato smo se razdelili v dve skupini. Ogledali smo si specializirane učilnice, kjer smo videli tudi nekaj zanimivih robotov, ki so jih dijaki tam sami naredili, ogledali smo si laboratorije, računalniške učilnice, fotografski studijo, multimedijsko učilnico, kjer smo preizkusili profesionalne fotoaparate in kamero. Spoznali smo kako deluje glasbeni studio, kjer je naša sošolka Ninet Klapš zapela, nato pa je dijak posnetek računalniško obdelal in nam ga predvajal. V vsakem studiu, smo lahko tudi sami spoznavali delo, in s tem spoznavali nove stvari in se zabavali. Ogledali smo si tudi različne robote. Po ogledu so nas pogostili z odlično malico, nato pa smo se razdelili v tri skupine, za delavnice: izdelava svoje spletne strani in photoshop. Photoshop je profesionalni računalniški program za obdelavo fotografij in drugih grafik.

Na delavnici, kjer smo se naučili, kako izdelati svojo spletno stran smo se tudi zabavali, ob ustvarjanju najrazličnejših spletnih strani, na delavnici photoshop, pa so nas dijaki najprej fotografirali, nato pa smo se ob njihovem vodenju naučili, kako lahko preoblikuješ fotografije. Za spomin smo dobili plakat (družina Simson in naši obrazi).

V celotnem dnevu smo videli in se naučili veliko zanimivosti. Spoznali smo šolo, možnosti nadaljnjega izobraževanja, možnosti, za zaposlitev. Vsi sodelujoči, profesorji in dijaki so se zelo potrudili, da smo se v njihovi sredini imeli lepo.

Mentorica: Loresana Grabušnik                                            Fotografije: Maja Mernik

Zapisala: Zala Marolt, 8. c

Scroll to Top
Skip to content