Teden pisanja z roko

Letos smo se v sodelovanju z društvom Radi pišemo z roko tudi na naši šoli priključili projektu Teden pisanja z roko, ki bo potekal od 20. do 24. 1. 2020.

V tem času se bodo zvrstile različne zanimive aktivnosti v šoli in zunaj nje. V mislih imamo sodelovanje učiteljev, učencev ter tudi staršev, babic, dedkov, tet, stricev …, da podelijo s svojimi otroki oziroma vnuki svoje izkušnje o učenju pisanja ter nam s kratkim zapisom pričarajo ogledalo časa in individualnosti. To je lahko preprost recept, nakupovalni seznam, pismo, zgodba, voščilo ali enostavno: Takšna je moja pisava, nihče nima enake.

Ker je pisava vsakega posameznika edinstvena in unikatna, bomo zapise sodelujočih razstavili in si jih pobliže ogledali. Učenčeve, učiteljeve, pa tudi domačih bomo zelo veseli, če jih boste pripravljeni deliti z nami. Letošnja osrednja tema projekta je V naši družini radi pišemo z roko.

Danes se pojavlja vedno večja potreba po ozaveščanju pomena pisanja z roko, saj večinoma le še tipkamo po tipkovnici ali zaslonu. Pisanje z roko omogoča razvoj kognitivnih miselnih funkcij, razvoj fine motorike ter dalj časa trajajočo zapomnitev.

Pa da ne pozabimo na osebno noto predanega sporočila, pisanega z roko, ki je veliko bolj osebno, naklonjeno in spoštljivo.

Projekt je podprl tudi minister za Izobraževanje, znanost in šport, gospod Jernej Pikalo. Njegovo pismo podpore lahko preberete v prilogi.

Pismo podpore ministra

Koordinatorka: Tanja Gojčič

Ravnateljica: Lidija Todorović

Scroll to Top
Skip to content