STARŠEVSKI VEČERI NA LUDVIKU

V sklopu projekta TREZNO O ALKOHOLU bomo v letošnjem šolskem letu organizirali delavnice za učence in tri srečanja za starše in strokovne delavce. Program celostnega pristopa bodo pripravili in izvedli predstavniki Familylab Slovenija. Cilj dejavnosti je  v skladu z idejo in načeli t. i. zgodnje intervencije informirati o alkoholu in tematikah, povezanih z rabo in zlorabo alkohola; to je organizirati predavanja in delavnice za vse tri skupine, pomembne za doseganje cilja: učitelje, starše in učence (stare 12-14 let).

Otroke je smiselno doseči, še preden začnejo uživati alkohol ali se opijati, ter jim pomagati utrjevati oz. spodbujati razvoj samospoštovanja, ki je temeljni emocionalni in eksistencialni imunski sistem.

Iz istih razlogov je nujno ob tem izobraziti tudi ključne odrasle v življenju otrok, starše in učitelje, s katerimi otroci preživijo največ časa.

DATUM/URA TEMA IZVAJALEC
5. 1. 2017 ob 16.00

 

POZOR, VZNEMIRLJIVA MEŠANICA: MOŽGANI, ALKOHOL, NAJSTNIKI Tina Bregant,

dr. med.

2. 2. 2017 ob 17.00 SAMOSPOŠTOVANJE – TEMELJNI VAROVALNI DEJAVNIK Darja Barborič Vesel,

univ. dipl. soc. ped.

9. 3. 2017 ob 17.00 JE NAJSTNIŠTVO NUJNO ČAS KONFLIKTOV IN NERAZUMEVANJA? Nina Babič,

univ. dipl, psih.

Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite. Opremljeni z ustreznimi informacijami bomo lažje usmerjali naše najstnike.

Zaradi usklajevanja terminov z zunanjimi izvajalci bo pogovorna ura 5. 1. 2017 od 17.30 do 18.00. Dopoldanske pogovorne ure se izvajajo po urniku.

ravnateljica:

Lidija Todorović

 

Scroll to Top
Skip to content