Spomladanska čistilna akcija Moji odpadki – moja skrb

Spoštovani učenci in starši,

vljudno vabljeni k sodelovanju v letošnji spomladanski čistilni akciji Moji odpadki – moja skrb.

Mestna občina Maribor bo v sodelovanju z Javnim holdingom Maribor to soboto izvedla še drugi del spomladanske čistilne akcije Moji odpadki, moja skrb. Akcijo izvajamo v okviru pobude Izboljšajmo Maribor, s ciljem, da ob čiščenju okolja tudi ozaveščamo o ravnanju z odpadki in zvišujemo raven odgovornosti za odpadke, ki jih ustvarimo. Zato močno računamo tudi na sodelovanje vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Prvi del akcije smo uspešno izvedli minulo soboto na desnem bregu Drave, drugi del pa bo v soboto, 24. aprila na levem bregu reke Drave.

Strokovno podporo v akciji zagotavljajo naša javna podjetja, povezana v Javni holding Maribor – Snaga, Mariborski vodovod, Nigrad, Marprom, Pogrebno podjetje Maribor, Energetika Maribor – ter Športni objekti Maribor.

Akcijo organiziramo tako, da poteka varno, ob upoštevanju zaščitnih ukrepov epidemiološke situacije. Konkretno to pomeni, da posameznik v akciji sodeluje sam ali z družino: manjše odpadke pobira(jo) med sprehodom v naravi, bližini svojega doma, nato pa jih odda(jo) na eno od zbirnih mest, ki so na dan akcije vzpostavljena v vsaki mestni četrti in krajevni skupnosti. Takoj po zaključku akcije – ob 16. uri – bo Snaga zbrane odpadke odpeljala.

Vse, kar za sodelovanje v akciji potrebujete, so zaščitne rokavice, nekaj vrečk in – dobra volja. Več o akciji in seznam zbirnih mest objavljamo na spletni strani www.maribor.si ter na Facebook strani in Instagram profilu MO Maribor.

Radi bi, da postane velika spomladanska čistilna akcija tradicionalna, zato upam, da bomo letos skupaj postavili kvalitetne temelje za to.

Vljudno vas vabimo, da sodelujete in prosim, da tudi posredujete informacije o akciji svojim zaposlenim, učencem in njihovim staršem.

Aleksander Saša Arsenovič

ŽUPAN

Ulica heroja Staneta 1

2000 Maribor

 

Scroll to Top
Skip to content