Šola v naravi – 3.dan

  1. dan (16. 3. 2022)

 

Dragi dnevnik!

 

Danes smo kljub slabšemu vremenu uživali. Zjutraj smo se po zajtrku z avtobusom odpravili na Areh.  Ob smučanju smo zelo uživali in par kapelj dežja ni uničilo naše zabave. Po dveh urah smučanja smo si privoščili zasluženo malico. Ko smo se okrepčali smo se vrnili na smučišče. Po napornem in razgibanem dopoldnevu smo se vrnili z avtobusom nazaj domov, kjer nas je čakalo dobro kosilo. Prosti čas po kosilu smo si popestrili z raznimi družabnimi igrami in druženjem. Potem nas je čakal dvo urni pohod do slapa Skalca in Mariborske koče. Poleg pohoda nas je razveselilo tudi sonce, ki nas je grelo do konca pohoda. Lepe razglede je krasilo ogromno zvončkov. Lačni in utrujeni od napornega dneva smo si privoščili dobro večerjo in nekaj prostega časa. Dan smo končali z večernimi dejavnostmi in druženjem. Bil je zelo zabaven, zanimiv in dokaj utrujajoč dan. Veselimo se jutrišnjega dne in vseh pustolovščin, ki jih bo prinesel.

Eva Zala Stergar, Nika Pograjc (8.c

Učenci 8. a razreda so se na sredini popoldanski delavci soočili s vsebinami, ki so v njihovem najstniškem obdobju odraščanja zelo pomembne.

Preko delavnic in socialnih iger so spoznavali, kako lahko sami odgovorno, kvalitetno, v timskem duhu pomembno vplivajo na pozitivne, tolerantne in spoštljive medsebojne odnose.

Učenke in učenci so skozi socialne igre uzaveščali pomen in vlogo spoštovanja, tolerance, krepitve samodiscipline in koncentracije, sposobnost iskanja skupnih rešitev, ki jih na koncu vodijo k zastavljenemu cilju. Njihova zavzetost in skupinski utrip se je iz igre v igro krepil ter s tem kazal njihovo kolektivno moč in sposobnost timskega dela.

Delavnico je izvajala gospa Šober Gordana, ki je vsebinsko izhodišče za pripravo delavnic povzela po izjemnem slovenskem poznavalcu tovrstne tematike, gospodu Janiju Prgiću.

Bravo 8. a in gospa Šober Gordana.

Zapisala: Metka Vrbančič Osterc

 

Slike:

3. dan.

Scroll to Top
Skip to content