Šola v naravi – 1. dan

1.DAN (14. 3. 2022)

 

Danes 14.3.2022, smo se učenci 8. razredov zbrali na šolskem igrišču ob 8.00.

Ob 8.10 smo naložili svojo opremo na avtobuse. Ko smo to opravili smo se napotili v matične učilnice in pojedli malico ter se kasneje odpravili na pot.

Okoli 9.00 smo odšli na avtobuse in na dom.

V dom smo prispeli okoli 10. ure. Kasneje smo se odpravili v sobe. V sobah smo si pospravili stvari v omare in postlali postelje. Učitelji so nam naročili, da moramo ostati v sobah dokler nas ne pokličejo na sestanek, kjer so nam povedali pravila doma in določili reditelje.

Ko so nam povedali naše obveznosti so reditelji pripravili mize, ostali pa so odšli v svoje sobe. Kos so reditelji pripravili mize, so odšli do sob in poklicali ostale na kosilo. Za kosilo je bila juha in špageti. Ko so se vsi najedli so reditelji počistili mize in pospravili stole. Po končanem kosilu smo se oblekli in obuli smučarske čevlje.

Odpravili smo se na avtobus in se odpravili do Areha. Ko smo prišli smo se odpravili do smučišča in se razdelili v dve skupini (začetniki in izkušeni smučarji). Tisti, kateri znajo smučati so odšli na smučišče. Kasneje so nas preizkusili v smučanju in ko smo končali so nas razdelili še v manjše skupine. Tisti, ki pa ne znajo smučati pa so odšli drugo smučišče. Dodelili so nam še učitelje. Porazdelili smo se v skupine in začeli smučati. Približno ob 15.00 smo šli do avtobusa in natovorili opremo. Odšli smo do Planinke. Ko smo prišli v dom smo se preoblekli in odšli v sobe, kjer smo počakali do večerje. Reditelji so pripravili mize in nas poklicali na večerjo. Za večerjo so bili hot dogi, solata in čaj. Ko smo končali z večerjo so nam povedali, da moramo biti ob 19.00 v jedilnici. Ko smo prispeli v jedilnico so nam pokazali video o varni vožnji na smučeh in kako si pravilno obujemo čevlje za smučanje. Po končanem videu smo se odšli obut in odšli na pohod. Pogledali smo si Veliki voz, Severnico, Peščeno uro (Orion ) in čez nekaj časa odšli nazaj v dom. Ko smo prispeli smo se preobuli in odšli v sobe ter se pripravili na spanje.

 

Iza Juvan, Nina Prahič in Zala Purkeljc, 8. a

 

Slike:

1. dan

 

 

Scroll to Top
Skip to content