Septembrska ekskurzija nadarjenih in motiviranih učencev

V petek, 21. 9. 2018, smo Ludviki  (učenci od 7. – 9. razreda) preživeli na ekskurziji  v slovenskem primorju.

Področja dela smo strnili v tri sklope.

PODROČJE:

  1. a) Geografije, zgodovine in turistične vzgoje (primorski svet, Koper, Portorož).
  2. b) Naravoslovja in biologije, raziskovanja organizmov (Naravni rezervat Škocjanski zatok, Sečoveljske soline).
  3. c) Psihologije posameznika, osebnostne rasti, medsebojnih odnosov, spoznavanja sebe in drugih. Kako pomembna je dobra komunikacija ter timsko delo za uspešnost ČLOVEKA v življenju nasploh.

Želeli smo, da bi dan preživeli povezano, poučno in  ustvarjalno.

Organizatorke: Gordana Šober, Brigita Godec Kopčič, Maja Mernik

V petek, 21.9.2018, smo se nadarjeni in motivirani učenci 8. in 9. razredov ter učenci, ki obiskujejo TVZ in ROD odpravili na ekskurzijo na drugo stran Slovenije, na morje.

Medtem, ko so naši sošolci in sošolke še spali, smo se mi že ob 6.00 zjutraj odpeljali proti našemu prvemu ogledu v tem dnevu.  Na avtobusu smo krepili svojo osebnostno rast in spoznavali sebe, kot tudi druge učence naše šole, s katerimi nismo toliko v stiku. Naučili smo se nekaj veščin komunikacije.

Pot nas je vodila do mesta Koper, kjer smo si že ob začetku pripekanja Sonca ogledovali Škocjanski zatok, naravni rezervat, dom mnogim pticam in živalim. Zatem je nastopila za mnoge največja znamenitost, McDonald’s. Po »zelo zdravem« kosilu smo šli na kratek sprehod po Kopru, nato pa nas je čakal avtobus, da se odpeljemo do drugega pomembnejšega ogleda.

Pripeljali smo se do Sečoveljskih solin, kjer smo si ogledali del solin, spoznali smo način pridobivanja soli, spoznali razlike med solnim cvetom in soljo ter izvedeli še mnogo o rastlinah in živalih, ki soline naseljujejo.

Preden smo se odpeljali proti Mariboru pa smo se še ustavili v Portorožu na sladoledu ali sladoledni kupi.  Ekskurzija je bil zelo prijetna in poučna. Upava, da bo takšnih ekskurzij še veliko.

Maša Pohar 9. c in Meta Pohar 8. a

Scroll to Top
Skip to content