Pravljična urica s pisateljico Majdo Koren

Drugošolci so pridno brali in še posebej iskali knjige Majde Koren- Mici iz 2. a, sedaj pa so lahko to Mici tudi pobližje spoznali- med drugim jih je zanimalo, zakaj je ravno roza barve in zakaj ima velike zelene oči.

V sodelovanju z Mariborsko knjižnico, ki je pripravila letošnji že 20. pravljični dan, nas je 10. 11. pozdravila pisateljica Majda Koren in nam pričarala zabavno pravljično urico s svojimi knjižnimi junaki. Tako smo spoznali pujsa Kapa in Bunda, pa seveda malo pošast Mici, ki je pri učencih še posebej priljubljena.

Med drugim je povedala, da se piše Koren, kot korenje, in ne Majda Cvetača ali Majda Brokoli.

Pravljična urica je bila prijetna popestritev šolanja na daljavo, ko nikakor ne smemo pozabiti na razvedrila vseh vrst, še posebej tista bralna, ki nas lahko popeljejo širom sveta in domišljije.

Hvala učenki Lari Šrumpf, ki nam je zgovorno zaupala svoje vtise na pravljično druženje.

 

Knjižničarka Tanja Gojčič

 

Spletno srečanje s pisateljico Majdo Koren

10. novembra smo se v sodelovanju z Mariborsko knjižnico preko programa ZOOM spletno srečali s pisateljico Majdo Koren. V bistvu nisem imela nikakršnih pričakovanj, sem si pa pred srečanjem pripravila nekaj vprašanj za pisateljico. Srečanje me je pozitivno presenetilo, saj je bilo zelo sproščeno in polno smeha.

Spoznali smo tudi glavno junakinjo, malo pošast Mici, ter izvedeli zanimivo ozadje in razlog, zakaj sploh gospa Koren piše takšne »navihane« zgodbe. Pisateljica nam je pokazala, kako nastale nova knjiga, ter nam povedala, da je že na voljo v knjižnicah. Seveda sem si jo že izposodila in komaj čakam, da se morda spet srečamo z gospo Koren ter podebatiramo o novi knjigi.

Z navihanimi mislimi pa vas ta čas lepo pozdravljam, ter vam skupaj z Mici želim, da ostanete pozitivnih misli in zdravi!

Lara Šrumpf, 2. c

Ella Bezenšek, 2. a

 

Scroll to Top
Skip to content