Peka keksov

V okviru dneva dejavnosti smo se učenke in učenci 9. b razreda odločili, da bi pekli kekse za Božično novoletni sejem. Toda zadrega je nastopila zaradi kvalificiranosti in opravljenega ustreznega zdravniškega pregleda razredničarke. Zato smo staknili glave, poiskali možne rešitve in kot ponavadi nam je uspelo. Ob pomoči naše šefice kuhinje in vseh zaposlenih v kuhinji, učiteljev, ki imajo ustrezne strokovne kvalifikacije za tovrstno delo ter seveda razredničarke, smo se lotili dela.

Priprava in peka štirih vrst keksov je potekala v jedilnici. Delo je potekalo v štirih skupinah. Vsako omizje je pripravljalo svojo vrsto keksov. Bilo je zelo zabavno, poučno in v timskem duhu. Taki dnevi dejavnosti so izjemno koristni in uporabni za življenje. Veliko smo se naučili, se družili in naši izdelki so bili izjemno okusni. Po peki keksov smo le te spakirali v pripravljene vrečke, ki smo jih zaprli z lesenimi kljukicami. Sledilo je pospravljanje v omare v razredu. Načrtovani čas dneva dejavnosti se je iztekel in rezultati našega dela so bili pripravljeni za sejem.

Učenke in učenci 9. b razreda z razredničarko se iskreno zahvaljujemo vsem tistim, ki ste nam pomagali  pri pripravi in izvedbi dneva dejavnosti. Bilo nam je lepo in sladko.

Maribor, 9. 12. 2022                                                                                                     9. b razred z razredničarko Metko Vrbančič Osterc

 

Scroll to Top
Skip to content