Prešernovi nagrajenci v razstavišču Ludvik 2020

V četrtek, 13. 2. 2020, je bila otvoritev razstave nagrajenih del šolskega Prešernovega natečaja. Tema letošnjega šolskega Prešernovega natečaja je bila Rad imam svoj planet. Učenci od 1. do 9. razreda so tako razmišljali kaj pomeni imeti rad Zemljo, kako to pokazati in kako to uresničevati. Svoja razmišljanja in ideje so več kot odlično predstavili tako skozi besede kot skozi risbe in slike. Komisija, ki so jo letos sestavljale naslednje gospe učiteljice: Suzana Belušič, Janja Karanovič, Mira Kopše, Urška Kosi, Viktorija Kodrič za razredno stopnjo ter  Marija Bauman, Mateja Arko, Nataša Colja, Violeta Škrabl in Anita Babič za predmetno stopnjo,  je imela tako kot vsako leto, tudi letos zahtevno delo, saj je morala izbrati najboljše med najboljšimi. Letos je tako priznanje dobil 101 učenec, knjižne nagrade pa je iz rok gospe ravnateljice Lidije Todorović in gospe knjižničarke Tanje Gojčič prejelo kar 52 učencev.

Kulturni program tokratnega razstavišča sta  povezovali Stella Arko in Rebeka Roj, s svojimi točkami pa so ga popestrili naslednji učenci:

  • Anej Sodec, harmonika;
  • Vokalna skupina Ludvik;
  • Mlajša folklorna skupina
  • Tija Rutar, recitacija lastne pesmi;
  • učenci 2. b razreda, deklamacija Prešernove pesmi.

Zelo veseli smo bili množičnega obiska staršev, učiteljev in drugih obiskovalcev. Ponovno Vas vabimo v naše razstavišče v četrtek, 19. 3. 2020, ko bo skupaj z odprtjem razstave grafik naših učencev potekal  tudi zaključek bralne značke za odrasle.

Mentorica razstavišča Ludvik: Katja Stajnko

Vabilo

« of 2 »
Scroll to Top
Skip to content