AAI, E-pošta, Office365, F-Secure

AAI račun

ARNES omogoča AAI prijavo. To je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom (AAI računom) dostopa do številnih spletnih storitev (npr. šolske spletne učilnice, ARNES-ove storitve, Office365, kolesarski izpit …).

Osnovne informacije o AAI računu.

  •   Vsak AAI račun sestavljata uporabniško ime (imenovano tudi NetID ali E-identiteta) in geslo.
  •   AAI račun lahko pridobijo učitelji (ime.priimek@ludvik.si) in učenci (ime.priimek@ludvik.si) šole.
  •   Vsem učencem od 4. do 9. razreda bo AAI račun dodeljen pri pouku oz. na začetku šolskega leta.
  •   Svojega NetID (uporabniškega imena) ne morete spremeniti, vedno pa lahko zamenjate svoje geslo.
  •   Pomoč in podpora v zvezi z AAI računom: računalnikar ali razrednik.

Učenci bodo v prihodnjih šolskih letih za opravljanje določenih dejavnosti v okviru šole potrebovali e-identiteto oziroma AAI-račun (učenje na daljavo, opravljanje teoretičnega dela kolesarskega izpita, sodelovanje v spletnih učilnicah, omogočen dostop do Office 365 in Oblak 365…). Z AAI računom se lahko prijavijo do vseh tistih Arnesovih storitev, ki omogočajo AAI prijavo in imajo gumb

–> izberi OŠ Ludvika Pliberška Maribor   (navodila za prijavo)

Zamenjava gesla za AAI račun (navodila)

E-POŠTA Ludvik.si  – G Suite for Education

Na Osnovni šoli Ludvika Pliberška Maribor učenci in zaposleni uporabljajmo G Suite for Eduation. Učitelji in učenci se do e-pošte prijavijo z dodeljenim AAI računom.

Zmogljiv elektronski predal, souporaba koledarjev, velika oblačna shramba in dokumenti v oblaku omogočajo hitro komunikacijo, dobro časovno organizacijo, mobilnost ter dostopanje do podatkov od kjerkoli.

OFFICE 365, OBLAK 365 –  posebna ugodnost za učence

Na OŠ Ludvika Pliberška Maribor učencem in zaposlenim omogočamo brezplačno uporabo Microsoftovih rešitev Office 365.

Za dostop do storitev  potrebujete AAI račun. Na spletni strani https://o365.arnes.si se prijavite (gumb “Prijava uporabnika”) z vašim AAI računom. Pri tem v spustnem seznamu »Idp domače organizacije« izberite OŠ Ludvika Pliberška Maribor. Ob prvi prijavi boste ustvarili račun v Office 365. Po uspešni prijavi se vam prikažejo povezave do storitev v Office 365.

V primeru storitve Office365 gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju šole.  Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Navodila za namestitev namizne različice Office programov 

Antivirusna programska oprema F-Secure Computer Protection

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je za uporabo v vzgojno-izobraževalnih zavodih za obdobje do 31. decembra 2022  kupilo programsko zbirko za zaščito pred računalniškimi virusi F-Secure. Licenca obsega pravico do uporabe programa F-Secure Computer Protection za učitelje in učence na računalnikih na njihovem domu. Podrobnejša navodila o tem so objavljena na spletni strani http://f-secure.si/mss/domaca-uporaba.

Za pridobitev programov in aktivacijskih kod iz zbirke F-Secure oddajte izpolnjeno izjavo v tajništvu šole. Na osnovi podpisane izjave boste naknadno prejeli aktivacijski kodi.

DODATNE INFORMACIJE

Sprememba gesla AAI identitete: https://mdm.arnes.si/

O Office 365: https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti

Namestitev: https://o365.arnes.si/ucenec/namestitev

Zakaj Office 365: https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti

Scroll to Top
Skip to content