32. državni festival Turizmu pomaga lastna glava

Ludviki smo na osvojili srebro na 32. Turistični tržnici, z nalogo Kulturno-kulinarični užitki s čevljarčkom po Mariboru in Radvanju.

Avtorice raziskovalne naloge: Maša Pohar, Viva Kokalj, 8. c; Nika Šef, Lucija Krajnc, Vanessa Alia Petrič, 7. b, Zala Ferk Krajcar, 7. b

Mentorice: prof. Ribana Višnar, prof. Violeta Škrabl, prof. Tadeja Krajnc

Odločili smo se, da bomo v naši turistični nalogi prikazali kulturo in kulinariko Maribora in Radvanja v različnih izletih, ki smo jim za popestritev dodali tudi štajerski večer, na katerem bi turisti spoznali naše tradicionalne plese, hrano in pesmi. Na temo izletov smo posneli film, ki ga vodi naša maskota, čevljarček Ludvik. Anketirali smo znanje učencev o poznavanju znamenitosti, festivalov, kulinarike, tradicionalnih jedi in restavracij, Maribora in Radvanja. Preučili smo tudi nekaj jedilnikov gostiln v Mariboru, kjer nas je zanimala njihova tradicionalna štajerska kulinarična ponudba tudi za ljudi z drugačnim načinom prehranjevanja zaradi bolezni in prepričanja.

Na tržnici so učenci folklorne skupine pod mentorstvom gospe Milanke Munda odplesali tradicionalne slovenske plese. Učence je na harmoniki spremljal učence Anej Sodec iz 4. c. Plesali so učenci 4. c: Eva Zala Stergar, Neli Višić, Max in Nik Mlinarič.

Kuharice naše šole so nam pripravile čevljarčkovo pito in čaj. Vsem hvala za sodelovanje.

Iskrene čestitke vsem udeležencem.

Zapisala: Violeta Škrabl

Scroll to Top
Skip to content