Ludviki smo se letos odločili, da se bomo udeležili 7. srečanja GO-CAR-GO bo, kar bo!, ki bo v sredo, 18. maja 2016, ob 8.00 v Šolskem centru Ptuj, Volkmerjeva cesta 19.
Od srednje šole, Šolski center Ptuj, smo dobili ogrodje avtomobila. Naša naloga je bila izdelava avtomobila do končne oblike. Sama izdelava avtomobila je bila zelo zahtevna, saj smo se izdelave lotili prvič, zato je bil izziv toliko večji. Pri izdelavi avtomobila so učenci razvijali sposobnosti delovanja v skupini, prevzemanja odgovornosti, sodelovanja in skupnega premagovanja izzivov. Nekaj težav se je pojavilo pri dobavi varnostnega pasu, volana in sedeža. Ker so učenci zelo iznajdljivi, smo namesto stola za karting uporabili kar šolski stol. Za varnostni pas pa smo uporabili pas, ki se je nahajal na športni torbi. Veliko težav smo imeli pri iskanju volana, ki ga je bilo zelo težko dobiti. Takrat nam je na pomoč priskočila učiteljica ga. Jordana Koren, ki je hitro poklicala moža v službo, da se pozanima ali  imajo kje kakšen volan. Na našo srečo smo ga  dobili že naslednji teden.
Zato se zahvaljujemo našemu sponzorju, podjetju Porsche Maribor, za zelo lep športen volan.
Prav tako se zahvaljujemo očetu Marka Meznariča, ki nam je namestil volan, njegov stric pa nam je izdelal nalepko LUDVIK, ki smo jo prilepili na sprednjo stran avtomobila.
Ker je avtomobilček unikat in prav poseben, smo ga poimenovali kar »LUDVIK MOBIL«.
Mnenje našega učenca:
V letošnjem šolskem letu smo pri izbirnem predmetu Obdelava gradiv, ki ga vodi ga. Loresana Grabušnik, izdelovali GO-CAR-GO. Sodelovali smo učenci od sedmega do devetega razreda. Avtomobilčku smo vgradili kovinsko podvozje in ga obleki v leseno ogrodje. Dodali smo še volan in stol, ga pobarvali in ga okrasili z nalepko »LUDVIK«.
S projektom se bomo udeležili 7. srečanja GO-CAR-GO Bo kar bo!, ki bo v sredo, 18. maja 2016 v Šolskem centru Ptuj.
Luka Šipek, 9. c
Poglejmo si, kako je potekala izdelava LUDVIK MOBILA.
Najprej smo morali avtomobilček zaščititi pred rjavenjem, zato smo ga pobarvali z zaščitno barvo za kovino.
 
Dno smo prekrili s kovinsko ploščo. Ogrodje smo namestili na podvozje avtomobila.
 
Poskrbeli smo za zunanjost avtomobila. Preoblekli smo ga z vezano ploščo. Imeli smo kar nekaj težav, saj so bile plošče zelo dolge in jih je bilo pri žaganju težko obračati.
Ker je pri brušenju največ dela, smo na šoli združili moči, tako da so se devetim razredom pridružili še sedmi in osmi razredi.
 
 
Pri sestavljanju avtomobila nam je na pomoč priskočil gospod hišnik.
 
Sledilo je barvanje in lakiranje avtomobila …
 
  
To je naš končni izdelek, a ni lep?
In še testna vožnja…

SODELUJOČI:

Jani Hebar, 9. b, Aziz Alić, 9. c, Maj Šinkovec, 9. c, Luka Šipek, 9. c, Žan Štampar, 9. c, Jan Bizjak, 8. b, Luka Polanič, 8. b, Jan Vogrin, 8. b, Rok Štuhec, 8. a, Tim Šujica, 8. a, Nejc Vincekovič, 8. a, Mark Meznarič, 7. b, Nikola Stevanović, 7. b, Miha Špernjak, 7. b, Tien Unterajter, 7. b, Gal Bubnič, 7. b, Nik Ploj, 7. b

MENTORICA: Loresana Grabušnik